Bombdåd i Stockholm

Ett bombdåd i Stockholm skakar landet. Det pratas om terrorister och bombexperter från FBI flyger över till Sverige för att hjälpa till. Något som uppmärksammas mycket är självmordsbombaren och hans bakgrund. Att den här mannen som utlöst två bomber i Stockholm var muslim har inte media varit sena med att meddela. Bilden att terrorister är muslimer blir tragiskt nog starkare men det är något som i alla fall inte stämmer i Europa. Enligt Europol så har bara 0,34% av alla terrordåd i Europa under 2006-2009 varit av muslimer. Detta kan bero på att Islam är emot att döda (detta gäller även självmord). Något som kan vara bra att tänka på.
Kan det här vara något som hjälper sverigedemokraternas siffror? Med tanke på att mannen hade en bakgrund som inte var svensk tror jag nog det. Sverigedemokraterna vill ge en bild av att invandrare bara för med sig negativt till sverige och därför inte borde bo här. Detta har på så sätt stärkt den bilden.
Jag hoppas i alla fall att det inte blir ökad sympati för sverigedemokraterna i och med detta och att människor istället förstår att deras politik inte kommer minska brottsligheten utan snarare öka den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0