Orimlig kulturnedskärning

Fria teatern är en teater som i över 40 år har funnits i Stockholm. Teatern har flera scener runt om i Stockholm och nu tvingas den väl etablerade scenen i Högdalen lägga ner då deras bidrag dras in. Varför det dras in är inte säkert, kulturförvaltningen menar att Fria teatern är besvärliga att samarbeta med men är det verkligen hela saken?

Teatern har en stor publikgrupp och är en av dem bästa förortsteaterna i Stockholm och det är hög klass på föreställningarna ändå vill inte politikerna ha den kvar. Är det borgarnas skattesänkningar, prioriteringar (mer pengar till t.ex. rut och rot) eller bara så att de inte gillar fria teatern i Högdalen som gör att den snart tvingas lägga igen? 

Jag tror personligen att detta inte hade hänt med en röd-grön regering då deras kulturpolitik ser helt annorlunda ut men vad vet jag. Vi får väl se vart detta tar vägen.

Om du vill läsa mer:
 http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/nedskarningen-orimlig_5859497.svd
http://blogg.aftonbladet.se/kulturbloggen/2011/01/med-halsning-fran-hogdalen?awesm=fbshare.me_AZnSF&utm_content=fbshare-js-small&utm_medium=fbshare.me-facebook-post&utm_source=facebook.com
http://www.dn.se/kultur-noje/scen/fria-teatern-och-bus-gar-mot-nedlaggning
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/fria-teatern-gar-mot-nedlaggning_5871619.svd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0