Trend att byta partiledare?

Gudrun Schyman avgår som partiledare för FI för att ge plats åt andra politiker att kliva fram. Hon tycker inte att någon "långliggare" ska styra partiet men stannar kvar i partietstyrelse och kommer jobba mer på kommunalnivå. Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin har också (om någon mot förmodan missat det) avgått efter valet och av dem nedåtgående partierna på vänsterfalangen är det nu bara vänsterpartiet som inte ska byta partiledare, eller ska dem?

Det har pratats om Jonas Sjöstedt ska ta över som partiledar men nuvarande partiledare Lars Ohly vill inte kliva åt sidan. I aftonbladet beskrivs det som en boxningsmatch mellan Ohly och Sjöstedt, men vad kommer egentligen hända? Det är ett år kvar tills kongressen då det ska bestämmas och vem kommer egentligen stå som partiledare inför valet 2014? Jag tror liksom Lena Mellin på aftonbladet att det varken kommer vara Ohly eller Sjöstedt som står som segrare utan den kvinnliga politikern Josefin Brink.

Josefin Brink sitter som ledamot i Arbetsmarknadsutskottet och har varit jämställdhetspolitisk talesperson för vänsterpartiet. Kan hon nu bli partiledare? Det får vi se nästa år då partiledare väljs.

Men det är en förnyelse som spridit sig bland de mer socialistiska partierna och det hoppas jag kan leda till att de till nästa val kan få mer sympati så att borgarna kan lämna rosenbad till en regering som kan satsa på valfärden och dem svaga i samhället. Om det då krävs en förnyelse och ledarbyte är det något som jag tycker man ska satsa på, men politiken ska alltid vara viktigare än personerna något som idag försvinner mer och mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0